Kısa Dönem ESC Gönüllü Çağrısı

Kısa Dönem ESC Gönüllü Çağrısı

BEKAM tarafından yürütülen ESC Gönüllülük Projeleri kapsamında 8 haftalık kısa dönem gönüllü çağrısı açıldı. Son başvuru tarihi 28 Nisan 2024.

FAALİYET AÇIKLAMASI

Sanat, spor, medya, çevre, kültür, dünya gibi alanlarda ilgili ve sosyal farkındalığı olan gençlerle bir araya gelerek kültürel etkileşimi ve deneyim paylaşımını içeren bir ESC gönüllülük faaliyetidir. Bu faaliyet ile katılımcıların sosyal farkındalık kazanmaları ve kariyerlerine dair yetkinliklerini geliştirmelerine imkân tanınması hedeflenmektedir. Yaratıcılık, grup halinde çalışma, dijital dönüşüme adaptasyon, yeşil beceriler, problem çözebilme, kültürlerarası diyalog gibi becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak da bu faaliyetin temel hedefleri arasındadır.

Bu faaliyet, dezavantajlı grupları da içine alan gençlik faaliyetleri yürüten kurumumuzun kapasite gelişimine katkıda bulunurken bir yandan da gönüllünün kendini geliştirmesine imkân sağlayan bir anlayışla tasarlanmıştır.

Kurumumuzun bazı faaliyetleri aşağıdaki gibidir:

  • Kendi ormanlık alanımızda doğa ve sürdürülebilir çevre faaliyetleri (ekim dikim faaliyetleri, arı yetiştiriciliği, ağaç dikim ve bakımı, yenilenebilir enerji uygulamaları v.s.)
  • Depremzede ailelerin hayata yeniden tutunabilmesi için psikososyal ve kültürel aktiviteler,
  • Göçmenlerin sosyal uyumuna dair aktiviteler,
  • Dezavantajlı gençlere ve çocuklara yönelik bilim, sanat, spor ve dil eğitimleri (bu eğitimler kendi donanımlı tesislerimizde yapılmaktadır)
  • İhtiyaç sahibi ailelere yönelik insani yardım çalışmaları,
  • Yetim çocuklara yönelik akademik destek eğitimleri, 
  • Dezavantajlı kadınlara yönelik meslek edindirme kursları (aşçılık, dikiş ve nakış v.s.),
  • Gençlere ve yetişkinlere yönelik bisiklet turu, doğa yürüyüşü, doğa kampı gibi aktiviteler,
  • Sosyoekonomik seviyesi düşük kenar semtlerde çocuklara ve ailelere yönelik eğlenceli ve eğitici aktiviteler.

Bu faaliyet kapsamında gönüllüden beklenen, yukarıda sayılan aktivitelerimizin daha geniş kitlelere ulaşabilmesi için görünürlük çalışmalarına katkıda bulunmasıdır.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Kurumumuzda kız ve erkek öğrenci yurtları bulunmaktadır. Katılımcılarımız proje kapsamında belirlenen süre içerisinde bu yurtlarda konaklayacaklardır. Konaklama odaları iki kişiliktir. Yeme-içme ihtiyaçları kurumumuz tarafından tesisimizde karşılanacaktır ve günde 3 öğün yemek (Kahvaltı, Öğle ve Akşam yemeği) verilecektir. (Vejetaryen, vegan veya laktoza toleranslı vb, durumları bulunan katılımcılar yemek yardımı için kurumumuzdaki yetkili kişileri bilgilendirmelidir). Kısacası konforlu bir konaklama için tüm gereksinimler düşünülmüştür.

Faaliyetlerin çoğu kurum binasında gerçekleşecektir. Ancak, mentorların desteği ile kurum dışı etkinlikler de (gezi, sinema vb. etkinlikler) planlamalar dahilinde gerçekleşebilmektedir, bunun için katılımcılarımıza servis hizmeti verilecektir.

Akabinde, kabul edilen her bir gönüllünün proje kapsamında alacağı ücret (günlük) aşağıdaki gibidir:

  • Cep Harçlığı (Pocket Money per day): 5 euro

Ayrıca mesafe bandından alınan verilere göre, 2023 ESC başvuru rehberinde yer alan tutarda seyahat desteği sağlanacaktır.

İhtiyaç dahilinde katılımcıların vize, ikamet izni v.b. istisnai giderleri de kurumumuz tarafından karşılanacaktır.

Daha detaylı bilgi kurumumuzun bilgi paketinde yer almaktadır.

BEKAM tarafından yürütülen ESC Gönüllülük Projeleri kapsamında 8 haftalık kısa dönem gönüllü çağrısı açılmıştır. 10 Mayıs 2024 - 7 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek gönüllü çağrısının son başvuru tarihi 28 Nisan 2024'tür.

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

Katılımcılar yaratıcılık becerilerini, teknoloji kullanımlarını, grup çalışmalarını ve zaman yönetimi becerilerini geliştireceklerdir. Gönüllülerimize yeni medya teknikleri konusunda da eğitimler verilecek ve saha çalışmaları kapsamında desteklenecektir.

Bunun yanı sıra kendilerine rehberlik eden mentörler ve uzmanlar eşliğinde problem çözme yeteneklerini geliştirmeleri için sosyal bilimsel bakış açısı kazandıracak bir eğitim uygulanacaktır. Dijital dönüşüm, sürdürülebilir çevre, yeşil beceriler, demokratik hayata katılım gibi konular da eğitimlerin bir parçasıdır. 

Tüm eğitim süreçleri katılımcı gönüllünün ihtiyaçları doğrultusunda birlikte planlanacaktır. Ayrıca katılımcı hangi eğitimi almak istediğini kendisi belirleyecektir.

KATILIMCI PROFİLİ

Kurumumuzda gönüllülük yapacak gençlerde aranan özellikler aşağıdaki gibidir:

  • Fotoğraf ve/veya video çekme kabiliyetine sahip olmak,
  • Kurgu-montaj becerisine sahip olmak veya bu alana ilgi duymak,
  • Takım halinde çalışmaya yatkınlık.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

BEKAM'DAN HABERLER

İŞ BİRLİKLERİMİZ